Facebook Fans
СПОДЕЛИ НА FACEBOOK

БИДИ НАШ ОБОЖАВАТЕЛ

ПРИЈАТЕЛИ
 
Google Addsense

ЖИВАН РАЌИЧ (ЧИКА РАКА)

 

Полно име: Живан РаќичZivan Rakic
Датум на раѓање: 23.01.1944
Место на раѓање: Ваљево (Република Србија)
Место на живеење: Белград(Република Србија)
Образование: Дипломирал на технолошки факултет; Белградски ДИФ.


Фудбалерска кариера:

 • ФК Будучност(Ваљево) 1965-1967;
 • ФК Сомбор(Сомбор) 1968-1969;
 • ФК Црвена Ѕвезда(Белград) 1970-1971;
 • ФК Бастија(Франција) 1972-1973;
 • ФК Австрија(Виена) 1973-1974;
 • ФК Италија(Канада) 1974.


Тренерска кариера:

 • ФК Црвена Ѕвезда(15 години селекционер);
 • 35години работи како индивидуален фудбалски тренер на сопствен полигон.


Успеси:

 • Учесник во најтрофејната генерација на ФК Црвена Ѕвезда(6 титули)


Зборува Јазици:

 • Англиски,
 • Германски,
 • Француски.

Метод на Живан